Multidesk.be » Forums » C en C++ » DLL maken (gesloten)

Helpinformatie
Dit onderwerp bevindt zich in het archief.
Het is bijgevolg niet mogelijk er nog op te reageren.
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door een gast op woensdag 8 december 2004 om 18:48:57.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Hallo daar,

Ik heb een C++ project met daarbij een klein testprogrammaatje.
Nu zou ik hiervan graag een DLL maken,
zodat ik die code kan gebruiken vanuit een Visual Basic applicatie.
Kan er mij iemand zeggen hoe je dat moet doen (liefst vanop cmd line) ?

Veel dank
^ Reactie #1 geschreven door Bridge_Burner op woensdag 8 december 2004 om 19:04:15.
Bridge_Burner heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 404
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
VB6 of VB.Net ?
^ Reactie #2 geschreven door een gast op woensdag 8 december 2004 om 21:38:41.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Dixit

Bridge_Burner (op 08/12/2004 19:04:15) zei:
VB6 of VB.Net ?

Dat is gelijk ! Ik moet de visual basic applicatie nog maken (eigenlijk is dit enkel een GUI)
en ik kan zowel VB6 als VB.Net. Dus 't is eender, als het maar werkt.
^ Reactie #3 geschreven door een gast op woensdag 8 december 2004 om 22:08:13.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik heb een heel project ontwikkeld in C++ en ik test steeds vanop commandline.
Nu had ik graag een grafisch testprogramma ontwikkeld waarmee ik mijn C++ code kan uittesten.
Het probleem is dat ik geen grafische applicatie kan maken in C++ (met MFC e.d.).
Ik kan dat enkel in VB, VB.Net en JavaSwing. Dus zoek ik een manier om de grafische testprogramma in een andere taal te ontwikkelen, die toch mijn C++ code gebruikt (om uit te testen).

Als iemand hiervoor een oplossing heeft, please let me know (worship)
^ Reactie #4 geschreven door Bridge_Burner op donderdag 9 december 2004 om 10:58:06.
Bridge_Burner heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 404
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
simpelste is in VB.Net uwen GUI dan te maken
enigste dat ge moet doen is nen reference bijleggen naar uwen dll
en ge kunt die direct aanspreken .......
^ Reactie #5 geschreven door een gast op vrijdag 10 december 2004 om 18:37:18.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ok, ik heb nu van mijn C++ code een DLL gemaakt, "TestDLL.dll".
Daarin heb ik o.a. een klasse "SManager" geëxporteerd en die klasse (en zijn methoden)
wil ik nu gebruiken vanuit mijn nieuw VB.Net projectje. Hoe moet ik dat doen ?

Dit heb ik geprobeerd :
CODE
  1. Declare Sub SoundManager Lib "TestDLL.dll" ()
  2. ...
  3. Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
  4.         Dim sm As SManager
  5. End Sub
Op die "Declare ..." geeft hij geen error, maar wel op die "Dim", nl
"G:Visual Studio ProjectsTestDLLVBTestDLLVBForm1.vb(77): Type 'SManager' is not defined."
Hij herkent dus die klasse "SManager" dus nog niet ? bridge_burner, wat bedoel je met een reference aanmaken naar die dll ?

We zijn er bijna... :p
^ Reactie #6 geschreven door een gast op zaterdag 11 december 2004 om 12:19:47.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik heb nu geprobeerd om een reference toe te voegen naar mijn DLL :
Project > Add Reference.. , dan gebrowsed naar mijn "TestDLL.dll" en dan OK.
Maar dan krijg ik telkens deze foutmelding :'(

Dixit

A reference to "C:Visual Studio ProjectsTestDLLTestDLL.dll" could not be added. This is not a valid assembly or COM component. Only assemblies with extension "dll" and COM components can be referenced. Please make sure that the file is accessible, and that it is a valid assembly or COM component.
Maar mijn DLL heeft weldegelijk de extensie "dll" én ik heb die DLL gemaakt met Visual Studio.Net en die compileerde zonder fouten :?

Kan iemand hier op Multidesk mij helpen, aub ?
^ Reactie #7 geschreven door Bridge_Burner op zaterdag 11 december 2004 om 12:49:40.
Bridge_Burner heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 404
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
hmm dus ge zeit met C++.Net bezig ?
kunde dan ni gemakkelijker in die solution gewoon een project bijvoegen maar dan een vb.Net,
als ge dan uw c++ klassen allemaal in dezelfde namespace steekt, kunde normaal
vanaf ge nen reference hebt gelegd naar het andere project ivp den dll dan kunde da gewoon aanspreken gelijk namespace.klasse

btw heb nog zo een voorbeeldje me nen c++.Net dll met vb.Net gui derbovenop
als ge wilt up ik da is :) was een oefening op operator overloading .....
^ Reactie #8 geschreven door een gast op zaterdag 11 december 2004 om 14:13:51.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Dixit

Bridge_Burner (op 11/12/2004 12:49:40) zei:btw heb nog zo een voorbeeldje me nen c++.Net dll met vb.Net gui derbovenop
als ge wilt up ik da is :) was een oefening op operator overloading .....
Oh, dat zou geweldig zijn, Bridge_Burner ! Kunde zowel de C++ code als de vb.net code eens tonen ?

Ik ga ondertussen dat project eens proberen te importeren, zoals gij zegt, ipv met een dll te werken.

Wij zijn u reeds zeer dankbaar, Bridge_Burner (worship)
^ Reactie #9 geschreven door Bridge_Burner op zaterdag 11 december 2004 om 14:33:58.
Bridge_Burner heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 404
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
http://users.skynet.be/mahy/cplusplus.rar

de solution file staat in /Reeks2_klassen map
en ge zult wel zien, dus is een oefening op overloading vant begin vant jaar voor derin te komen
de klassen zijn in c++ gemaakt met nen testGUI met winforms in vb.net .......

enjoy en weet me te zeggen of het gelukt is :)

ps : niet letten op de crappy vb.net project met die singleton met nen if voor welke factuur enzo te geven héhé is maar testfrontje hé :p
ondertussen test ik alles met NUnit, vele beter :)
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 23.34 % door Bridge_Burner op zaterdag 11 december 2004 om 14:38:02.
^ Reactie #10 geschreven door pke op woensdag 15 december 2004 om 12:06:38.
pke heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 161
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Randinformatie

Inside joke: Der is iemand die zijn CDkes terug wil Fons ;)
Purple Dynamite
Steeds het laatste nieuws, interactiviteit, games, .....
Visit www.anderlecht-online.be !!!!
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten