Multidesk.be » Forums » Audio & video » HDTV's en DLNA onduidelijkheden

  • Pagina
  • 1 van 1
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door steven4ever op woensdag 1 september 2010 om 22:42:17.
steven4ever heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 206
Goeiendag beste vrienden :)

Ik ben op zoek naar een nieuwe tv en deze moet voldoen aan een aantal specifieke eisen. Wat ik tot nu toe begrepen heb is dat DLNA de afgekorte naam is van een organisatie die instaat voor de standaardisering van een netwerkprotocol (ik geloof een verder uitgewerkte vorm van UPnP) dat dient om video, afbeeldingen en muziek vanaf een DLNA-certified server op alle DLNA-compatibele netwerkapparaten af te kunnen spelen.

Klinkt allemaal alsof mijn dagelijkse gebeden eindelijk verhoord werden, maar na weinig uitgebreid onderzoek kom ik tot de conclusie dat dit nog allemaal te sterk in de kinderschoenen staat. Ondersteuning voor zowel codecs als video containers is schaars, enkel de meest gebruikten zoals o.a. de DivX codec en de avi container worden vlekkeloos afgespeeld. Ook concludeer ik dat externe ondertitels (.srt, .sub, ...) zelden of nooit werken, ook bij tv's waar deze standaard (vanaf disc of usb) wel ondersteund worden.

Naar verluid is de oplossing een tv aan te schaffen die met een SMB-client uitgerust is, zodat men geen UPnP software meer nodig heeft en rechtstreeks gedeelde mappen in een (thuis)netwerk kan benaderen. Maar bestaat dit Řberhaupt wel? Ik vind hier zelf absoluut niets over. Mag ik ervan uitgaan dat elke tv met netwerkmogelijkheden dit ondersteunt? Of moet ik toch op zoek naar het DLNA-certified icoontje en mag ik dan pas zeker zijn van deze functionaliteit? Of zit ik echt volledig op het verkeerde spoor...

Ik heb totaal geen ervaringen op dit gebied. De laatste keer dat ik op zoek was naar een tv moest ik enkel zeker zijn dat er er een afstandsbediening bijgeleverd werd (en nee dat is niet altijd even vanzelfsprekend geweest als nu) :P
^ Reactie #1 geschreven door Fred31 op donderdag 2 september 2010 om 01:11:16.
Fred31's avatar
Multiviteit: 2519
Als u er niets over terug vind, dan zal dat ook nog niet bestaan he ;-)

Wat voor tv is dat eigenlijk?
Nooit van gehoord of gelezen.

Wat voor tv wilt u?

Mvg
Fred
Thermaltake Armor Silver(Big Tower), Power Supply-Antec Earthwatts 650 W, Mobo ASUSMaximus HERO VII 16GB DDR3 ram, Intel i7 QUAD-CPU 4,6GHz overcl , Gigabyte HD6950-2GB GDDR5,Watercooling RESERATOR 1,
Win10 64bit pro. Laptop TOSHIBA Satellite L775-1
^ Reactie #2 geschreven door steven4ever op donderdag 2 september 2010 om 02:35:45.
steven4ever heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 206
Bestaat wel degelijk, er valt wel heel wat over terug te vinden in de vorm van "ik doe dat zo en dat werkt", maar verdere informatie geeft men dan nooit.
Het enige dat ik wil kunnen doen is deze aansluiten op het netwerk en bestanden streamen vanaf een computer of een NAS, en daarbij beschik ik liefst over een zo breed mogelijk arsenaal van ondersteunde codecs en containers met geen (of zo weinig mogelijk) extra hard-/software. Ik denk dat er best iemand met zelf-ervaring op dit topic reageert.
^ Reactie #3 geschreven door een gast op donderdag 2 september 2010 om 08:11:29.
Als er veel over terug te vinden valt in de vorm van " in de vorm van , ik doe dat zo en dat werkt", mogen wij dit dan ook weten?

Best eens op een gespecialiseerd forum voor TV freaks plaatsen en/of Tweakers.

^ Reactie #4 geschreven door steven4ever op donderdag 2 september 2010 om 11:55:39.
steven4ever heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 206
Als ik het goed heb begrepen is het ondersteuning voor NFS (wikipedia) dat ik zoek, SMB heeft hier weinig tot niets van doen, waarom ik dat dacht weet ik niet meer.

Ik wil u graag inlichten over wat er zoal bestaat en ik verzeker u ervan dat het geen piece of cake is om definitieve beslissingen te nemen.
Tegenwoordig bestaan er een aantal apparaten die het mogelijk moeten maken om mediacontent vanaf een externe opslag (zowel direct aangesloten via usb als via het netwerk) te streamen. Om vanaf het netwerk te streamen is het dan enkel nodig om de doelmap te delen onder windows, er komt geen extra software bij kijken (in tegenstelling tot bv. Windows Media Center waarbij de extender enkel vanaf een media center pc kan streamen)

Voorbeelden van dit soort apparaten:
Popcorn Hour (http://www.popcornhour.com/onlinestore/)
WDTV (http://www.wdc.com/en/products/wdtv/)
En iets minder relevant: Boxee (http://www.boxee.tv/box)

Wat ik wil is een TV die bovenstaande lijst overbodig maakt, met degelijke support voor minder populaire codecs, containers en voor externe ondertiteling. Zoals ik al zei beantwoord de DLNA technologie op dit vlak niet aan mijn behoeften. Het is enkel de vraag of dit wel mogelijk is, en zoja, hoe weet ik per model of deze opties inbegrepen zijn of niet.


Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 0.29 % door steven4ever op donderdag 2 september 2010 om 11:59:19.
^ Reactie #5 geschreven door SMG op donderdag 2 september 2010 om 12:47:16.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
Externe ondertiteling (srt) is geen standaard dus dat zal je zelden vinden in zulke dingen (is gewoon populair door niet al te legale markten). Enkel (over het algemeen) openbron spelers als VLC, Media Player Classic, XBMC,... ondersteunen dit. Zelfs Windows Media Player heeft dit niet en de kans is groot dat het dit nooit zal krijgen (vaak onder druk van de media industrie omdat het ondersteunen ervan inspeelt op de illegale nood van de gebruikers).

Wat je wilt klinkt wel geweldig, maar komt gewoon naar op een computer in je tv. Ik snap echter niet zo goed wat je tegen een NAS of HTPC hebt. Als er iets kapot gaat aan je super tv zit je serieus in de problemen/kosten. Ook het energieverbruik lijkt me niet echt logisch aangezien alles zal opstaan gewoon om wat tv te zien.
Ik heb hier thuis een HTPC ge´nstalleerd. Kon zo zelf beslissen wat erin zat en hoe het allemaal werkt. Bij alles ge´ntegreerd in de tv ben je beperkt tot wat de fabrikant je geeft (zoals wat voor interface) en is het uitbreiden van bv de harde schijf een ramp.
^ Reactie #6 geschreven door een gast op donderdag 2 september 2010 om 13:18:21.

Dixit

Dixit steven4ever op 02/09/2010 11:55:39:


Voorbeelden van dit soort apparaten:
Popcorn Hour (http://www.popcornhour.com/onlinestore/)
WDTV (http://www.wdc.com/en/products/wdtv/)
En iets minder relevant: Boxee (http://www.boxee.tv/box)

Wat ik wil is een TV die bovenstaande lijst overbodig maakt, met degelijke support voor minder populaire codecs, containers en voor externe ondertiteling. Zoals ik al zei beantwoord de DLNA technologie op dit vlak niet aan mijn behoeften. Het is enkel de vraag of dit wel mogelijk is, en zoja, hoe weet ik per model of deze opties inbegrepen zijn of niet.

Simpelweg neen, (nog) niet.

En mochten deze opties ooit geintegreerd worden in een TV, zal dit duidelijk vermeld staan in de specs.
Denk je ook niet? ;)
^ Reactie #7 geschreven door steven4ever op donderdag 2 september 2010 om 13:20:33.
steven4ever heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 206
Sorry als het niet helemaal duidelijk was, maar ik ben juist vˇˇr een NAS. een HTPC daarintegen weet ik nog zo niet. Dat wilt dan zeggen een pc kopen die zoveel kan, en hem dan enkel benutten om foto's en filmpjes op een groter scherm te bekijken? Nee bedankt.

Ondertussen is het hetzelfde mij ook duidelijk geworden, vele formaten worden bij DLNA apparaten opzettelijk niet afgespeeld omwille van DRM's en om andere piraterij tegen te gaan. :(
Nochtans zijn hackers er in geslaagd om bij sommige Samsung tv's de firmware aan te passen zodat NFS/Samba wel mogelijk wordt.

http://samygo.sourceforge.net/
^ Reactie #8 geschreven door een gast op donderdag 2 september 2010 om 16:33:43.
en wat dacht je van dit? (de "core duo" = onzin ;) :

http://computer-software.marktplaats.nl/desktop-pc-s/371999674-mini-pc-medion-akoya-intel-coreduo-320gbhd-2ghz-windows-7.html
^ Reactie #9 geschreven door k_a_lf op donderdag 2 september 2010 om 19:31:39.
k_a_lf's avatar
Multiviteit: 2650
INFěMAN
k_a_lf says BWAAAAAP!
Koop dan toch gewoon de WD TV Live, is heb de gewone versie en die kan ook gewoon zowat alle containers (ook .mkv) en srt's afspelen.
Er zijn heel wat mensen, die veel weten en weinig begrijpen.
^ Reactie #10 geschreven door BlueC op vrijdag 19 november 2010 om 08:58:18.
BlueC heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 1
bekijk toch even Boxee Box (via dlink.nl), open source/xbmc, WiFi of fix, NAS eraan hangen en internet op TV. HDMI connectie nodig, de rest volgt vanzelf. Eigen library met muziek, film etc opstellen. Volgens feedback erg veel formats (ook interessant voor gamers), ook ondertiteling als .srt of .sub
  • Pagina
  • 1 van 1

Snel-antwoordformulier
Toon uitgebreid antwoordformulier Bericht nalezen Bericht plaatsen