Multidesk.be » Forums » Programmeren algemeen » playlist toevoegen aan wmplayer m.b.v. Access

  • Pagina
  • 1 van 1
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door elst243 op vrijdag 20 februari 2009 om 16:19:10.
elst243 heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3
Hallo Forum

In Access 2000 heb ik een programma gemaakt waarmee alle mp3 en wav bestanden worden bijeengezocht en opgeslagen in een tabel
Nu wil ik d.m.v. een selectie een aantal songs toevoegen aan de mediaplayer in Windows Vista

Graag wil ik weten hoe ik in Access ( visual basic ) een playlist
( b.v. mijnsongs.m3u ) kan toevoegen aan wmplayer

Met onderstaande code open ik de wmplayer

Call Shell("C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe")

Maar nu wil ik dat ie de zojuist gecreerde playlist toevoegt aan de afspeellijsten en ook meteen begint te af te spelen

Is dit mogelijk en zo ja hoe doe ik dit

Groeten
Peter
^ Reactie #1 geschreven door thekid op vrijdag 20 februari 2009 om 16:30:14.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
yup, via parameters, hé
je kan die Shell(programmanaam, paramaters, type_shell) dus nog iets uitbreiden, als parameter geef je uw pad naar de playlist op (indien met spaties in de mapnamen, dubbelquote je je argument) en dan zal je vermoedelijk nog een parameter moeten meegeven zodat ie direct start met spelen...

*edit*
hier kan je de commandline arguments vinden, en daar zie je ook /playlist staan die het opent en direct begint af te spelen

Media player commandline arguments
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 4.27 % door thekid op vrijdag 20 februari 2009 om 16:33:33.
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #2 geschreven door elst243 op zaterdag 21 februari 2009 om 17:23:27.
elst243 heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3
hi
dank voor je reactie

dit heb ik nu aanpast maar werkt niet
er wordt wel de wmplayer geopend

Call Shell("C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe / Playlist C:\test.m3u")

het bestand test.m3u bevat de playlist

groeten
Peter

Opmerking van de crew

Gast = elst234
SMG
^ Reactie #3 geschreven door thekid op zaterdag 21 februari 2009 om 17:25:54.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
wordt de playlist geladen?


Staat de / wel degelijk aan /Playlist en niet met een spatie ertussen?
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 30.61 % door thekid op zaterdag 21 februari 2009 om 17:26:47.
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #4 geschreven door een gast op zondag 22 februari 2009 om 03:13:21.
volgens my staat de / tegen de PLaylist aan

voor alle duidelijkheid nog

de playlist is elke keer anders - afhankelijk van de selectie die ik maak
uit de database waar alle mp3 zijn opgeslagen met verwijzing naar welke map en naam van mp3
Moet de playlist niet via ADD of zo worden toegevoegd of kan het zoals u eerder aangaf

groeten
peter
^ Reactie #5 geschreven door thekid op zondag 22 februari 2009 om 03:45:34.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
net getest

gewoon wmplayer.exe met parameter, de naam van uwen m3u lijst

bvb:
Call Shell("C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe ""C:\Users\Gebruiker\Documents\muzieklijst.m3u""")

ik gebruik dubbele quotes omdat dit normaal in vba een dubbelquote doet, uw argument zal dus ook gequote worden doorgegeven en mag dus spaties bevatten
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #6 geschreven door een gast op zondag 22 februari 2009 om 12:02:09.
hartelijk dank "the kid"
het werkt perfect zal dus in die "" gezeten hebben dat het eerst niet goed werkte
^ Reactie #7 geschreven door een gast op zondag 1 maart 2009 om 11:57:18.
hi the kid

het programma werkt goed hoor
alleen nog een bijzonderheid ben ik achter gekomen

als ik de pc opstart en het programma afspeel alles gaat goed

als ik echter nog een keer een selectie maak - dus opnieuw een playlist toevoeg aan mijn mediaplayer werk het niet

als ik dan via ctr-alt-del via taakbeheer het proces van de mediaplayer verwijder dan lukt het weer

kan ik op een of andere dit ook anders oplossen in acces

alvast dank voor je antwoord
^ Reactie #8 geschreven door thekid op zondag 1 maart 2009 om 12:56:13.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
wel

aangezien je het process eerst moet sluiten, voer dan eerst eens dit commando uit
http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb491009.aspx
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #9 geschreven door een gast op zondag 1 maart 2009 om 22:23:45.
ok lijkt me duidelijk
alleen ik weet niet zeker
moet ik voor visual basic geen commando ervoor zetten of kan ik het zo gebruiken
bv

taskkill /s srvmain /f /im wmplayer.exe

andere vraag is
het killen van zo'n proces doe ik meestal bij hoge uitzondering
als ik dit zo 'n 10 x of meer doe kan dat geen kwaad ?
  • Pagina
  • 1 van 1

Snel-antwoordformulier
Toon uitgebreid antwoordformulier Bericht nalezen Bericht plaatsen