Multidesk.be » Forums » Java » \t in Java (gesloten)

Helpinformatie
Dit onderwerp werd gesloten.
Het is bijgevolg niet mogelijk er nog op te reageren.
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door SMG op donderdag 23 oktober 2008 om 16:21:34.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Behoorlijke irritatie, in Java kunde een tab invoegen in een String (\t). Dit gaat goed, maar enkel in een System.out.println("\ttest\ttest2"); toont hij effectief de tabs.
In JOptionPane.showInputDialog("\ttest\ttest2"); doet die dat echter niet.

Hiermee zou ik nog kunnen leven, alleen doet hij het op een Apple wel :-/ Mijne maat krijgt dus een mooie uitvoer terwijl ik iets ongeordend terug krijg.
Ik heb niet zoveel interesse om alle JavaDocs te gaan uitpluizen om te gaan zoeken waar het probleem ligt, maar als iemand snel een oplossing (of verklaring) kan geven is dat echt wel handig :D. Het gaat hier om een kleine opdracht dus schoonheid is niet echt van belang, maar wil wel weten waarom hij het op de Apple wel, maar op de Windows niet doet.
^ Reactie #1 geschreven door Martijn op donderdag 23 oktober 2008 om 17:21:13.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Zet op die JOptionpane eens een textarea en laat uw tekst daarin eens outputten.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #2 geschreven door SMG op donderdag 23 oktober 2008 om 19:50:02.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
En dat doet men hoe :p

voetnoot: Ik ben niet al te goed in Java :D
^ Reactie #3 geschreven door Martijn op donderdag 23 oktober 2008 om 20:41:16.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
De tweede parameter kan ook een component zijn, in plaats van tekst. Je kan dus een nieuwe instantie aanmaken van een TextArea klasse.

Bijvoorbeeld (aannemend dat jOptionPange je object is):

CODE
  1. jOptionPane.showMessageDialog(null, new TextArea("Blah \t foo", 5, 50));


Kan zijn dat het aantal parameters e.d. niet klopt, 't is maar dat je een idee hebt van hoe het kan werken.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #4 geschreven door SMG op woensdag 29 oktober 2008 om 14:20:38.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Het is dus dit geworden:
CODE
  1. JTextField text = new JTextField("Test\ttestje");
  2. text.setBorder(null);
  3. text.setOpaque(false);
  4. JOptionPane.showMessageDialog(null, text);

Lijkt er dus sterk op alleen wat het jouwe minder mooi :D

In ieder geval bedankt ;)

Aanvulling


Uiteindelijk is het dus dit geworden:
CODE
  1. JTextArea text = new JTextArea("test\ttest2\ntest3");
  2. text.setBorder(null);
  3. text.setOpaque(false);
  4. JOptionPane.showMessageDialog(null, text);

Eerst geschreven code gaf geen problemen met \t maar wel met \n.

Soit, eind goed al goed :D
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 36.28 % door SMG op woensdag 29 oktober 2008 om 14:37:42.
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten