Hoe kan ik de lijst met e-mail adressen bij MSN Messenger leegmaken?

Trefwoorden: MSN, Messenger, Windows, privacy, communicatie, netwerk, private, messaging
Als veel personen toegang hebben tot je PC en elk met hun eigen .Net paspoort inloggen met MSN Messenger, kan die lijst na een tijdje behoorlijk vol komen te staan. Sommige personen vinden het niet leuk dat anderen kunnen zien wie er met welk adres heeft ingelogd. MSN de´nstalleren en terug installeren biedt geen soelaas, wat wijst op het feit dat de adressen toch ergens opgeslagen moeten worden. Dit vraagt ons dus om een iets slimmere aanpak. Je kan het register tevergeefs doorzoeken, je zal niets vinden.

Er zijn 2 manieren om deze lijst te legen/bewerken. Manier 1 legt uit hoe je de adressen kan kiezen die je wilt verwijderen. Manier 2 legt een werkwijze uit waarmee je snel alle adressen uit de lijst kan verwijderen.

Manier 1
Je kan zelf kiezen welke adressen je wil verwijderen. Nu wil het toeval dat er een functie aanwezig is in Windows XP om deze lijst te legen/bewerken. Om toegang te krijgen tot deze functie moet je bij Start->Uitvoeren(Run) de tekst control userpasswords2 ingeven(let op de 2 achteraan!).

Klik op het tabblad Geavanceerd. Klik nu op de knop Wachtwoordbeheer.
Vanuit dit venster kan je naar hartelust accounts verwijderen/toevoegen.

Manier 2
De data wordt dus opgeslagen in een bestand, meer bepaald credentials in een systeemmap op je harde schijf.
Standaard wordt dit opgeslagen in C:\Documents and Settings\jouw windows login\Application Data\Microsoft\Credentials\cijfercode\

Die windows login in die cijfercode kunnen verschillen van systeem tot systeem. Ook is het belangrijk dat je de optie Verborgen bestanden en mappen weergeven in het menu Extra->Beeld aangevinkt is omdat de map Application Data een verborgen map is.

Goed, je hebt de map en het bestand gevonden. De truuk die we nu gaan toepassen kan misschien raar klinken, maar werkt wel. Verwijder het bestand Credentials dat je zonet gevonden hebt in die map. Als je niet zeker bent, kan je altijd een back-up maken, maar je zal zien dat deze oplossing werkt.

Nudat je het bestand verwijderd hebt, moet je je PC herstarten. Open nu je MSN Messenger weer, als dit nog niet gebeurd is, en je zal zien dat alle bestaande loginnamen verdwenen zijn.Dit artikel werd geschreven door Martijn op maandag 29 december 2003 om 15:20 en werd sindsdien 25868 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door een gast op maandag 16 augustus 2004 om 12:38:33.
het lukt bij mij niet 'k heb het gedaa en het lukt niet hoe kan ik het nog doen dt al die e-mailadrressen af mijn msn gan want 'k moet soms wel een kwartier zoeken vooraller ik het vind
Deze tekst werd het laatst bewerkt door rObkE op maandag 16 augustus 2004 om 13:21:25.
Bericht geplaatst door rObkE op maandag 16 augustus 2004 om 13:22:24.
rObkE heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3765
Dan doe je toch iets verkeerd, ze staan zeker op ÚÚn van die locaties. :)
Bericht geplaatst door een gast op zondag 12 september 2004 om 12:21:48.
ik heb geprobeerd om dit te doen --maar mijn probleem is:
ik zou de namen van de kontaktpersonen uit mijn lijst OOK willen doen verdwijnen -- deze lijst staat bij "privacy" onder msn messenger
Bericht geplaatst door Martijn op zondag 12 september 2004 om 17:35:02.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13787
Beheerder
Plaats je vraag eens in de fora, eventueel aangevuld met een screenshot zodat alles duidelijk wordt voor ons :).

Deze reacties zijn eigenlijk enkel bedoeld om aanvulling te plaatsen op het artikel, zoals je kon lezen ni de tekst die boven het formulier staat. Voor vragen kan je best terrecht in het forum, daar zien ook meer mensen je vraag staan ;-).
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
Bericht geplaatst door een gast op donderdag 23 december 2004 om 13:16:53.
verborgen bestanden ook laten tonen
Bericht geplaatst door een gast op dinsdag 1 februari 2005 om 19:39:26.
Manier 1
Je kan zelf kiezen welke adressen je wil verwijderen. Nu wil het toeval dat er een functie aanwezig is in Windows XP om deze lijst te legen/bewerken. Om toegang te krijgen tot deze functie moet je bij Start->Uitvoeren(Run) de tekst control userpasswords2 ingeven(let op de 2 achteraan!).

Klik op het tabblad Geavanceerd. Klik nu op de knop Wachtwoordbeheer.
Vanuit dit venster kan je naar hartelust accounts verwijderen/toevoegen.


Ik ben daar nu, maar ik kan nix verwijderen. Hoe vaak ik ook op verwijderen klik, er gebeurd nix! :'( Kan iemand me helpen?
Bericht geplaatst door een gast op zondag 13 maart 2005 om 16:29:42.
Als je de 2de optie kiest, moet je eerst messenger uitschakelen en nadat het bestand verwijderd is, de pc herstarten.
Greetzz
Bericht geplaatst door een gast op dinsdag 28 november 2006 om 21:32:36.
Om allerhande gegevens van andere accounts zoals lay-outs, winks enz te verwijderen = zelfde principe zoals email-adressen: application data/microsoft/msn messenger map openen en alle mappen behalve de huidige, (makkelijk te achterhalen via datum of via berichtgeschiedenis (zelfde nummer))simpelweg deleten!
Bericht geplaatst door een gast op dinsdag 9 januari 2007 om 14:20:44.
van alles geprobeert en kwam er maar niet uit...komt me dochter van 16 met een hele simpele oplossing!!!

sluit msn messeger af.

dan krijg je het scherm waar je je mail adresse allemaal ziet... je vinkt mijn e-mail adresse onthouden uit en daaronder staat(mijn e-mailadres vergeten) daar klik je op en dan krijg je van zelf de vraag of je een van die mails wilt verwijderen ..dat doe je gewoon(klik het e-mail adres aan wat je verwijderen wild) ..en hoppa mail adres is uit mijn messenger!! kind kan de was doen...en zo ga je door tot je alleen de mail adresse overhoud die jij zelf nodig acht .

dit werkt bij de nieuwste versie s van msn messenger...of het bij oudere versie s werkt weet ik niet.
Bericht geplaatst door een gast op zaterdag 2 januari 2010 om 17:49:16.
haha ik allemaal zoeken en een kind van 16 komt met de oplossing, lang leven de jeugd!!!!!!!
Bericht geplaatst door een gast op maandag 31 januari 2011 om 00:21:15.
Dat kind heeft waarschijnlijk een andere versie dan de mijne, want ik zie niks verschijnen na het afsluiten van Messenger.
  • Pagina
  • 1 van 1