Hoe kan ik een CD maken die automatisch opstart of een CD een ander icoon geven?

Je hebt bijvoorbeeld een verzameling foto's en ene programmaatje dat deze afspeelt; je hebt een programma geschreven en wil de installatie automatisch laten beginnen,...

Dit kan je zelf allemaal heel simpel oplossen. Eerst en vooral moet je een bestand aanmaken autorun.inf genaamd. Dit kan je doen met een plain text editor, Notepad wat bij Windows wordt geleverd volstaat ruimschoots.

In deze file plak je devolgende code:

CODE
  1. [autorun] 
  2. open=autorun.exe
  3. icon=autorun.ico


De code op zich is niet zo moeilijk te begrijpen. Autorun.exe vervang je door het bestand dat je automatisch wil laten opstarten. Dit kan bijvoorbeeld setup.exe, welcome.exe, etc. Het leuke hierbij is dat deze file geen executable hoeft te zijn(geen programma dus). Je kan bijvoorbeeld ook autorun.html, index.html opgeven; je ziet meteen het nut van die autorun.
autorun.ico is het icoontje dat je te zien krijgt bij Deze Computer wanneer je je CD-Rom in je drive steekt; ook dit kan je dus personaliseren.Dit artikel werd geschreven door Martijn op maandag 29 december 2003 om 14:40 en werd sindsdien 16412 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door een gast op maandag 5 juli 2004 om 17:50:21.
Thanx, handig als je dit niet weet. Een ding; als je de icon-regel niet laat verwijzen naar een file verschijnt er zo'n 'onbekend bestandstype' icoontje voor je CD. Volgens mij kun je die tweede regel beter weglaten dan. Toch?
Bericht geplaatst door rObkE op zaterdag 10 juli 2004 om 20:06:43.
rObkE heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3765

Dixit

Gast (op 05/07/2004 17:50:21) zei:
Thanx, handig als je dit niet weet. Een ding; als je de icon-regel niet laat verwijzen naar een file verschijnt er zo'n 'onbekend bestandstype' icoontje voor je CD. Volgens mij kun je die tweede regel beter weglaten dan. Toch?
Als je geen aangepast icoon wil, mag je die regel inderdaad weglaten. :)
Deze tekst werd het laatst bewerkt door rObkE op zaterdag 10 juli 2004 om 20:16:58.
Bericht geplaatst door rObkE op maandag 12 juli 2004 om 15:12:37.
rObkE heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3765
Btw, met "Name=" kun je de naam van de CD-rom wijzigen. :)
Bericht geplaatst door een gast op maandag 20 juni 2005 om 23:42:20.
html enzo kunnen niet opgestart worden van CD door de autorun ini TAG..als open=blalba.html

Alleen Zip Exe ..en andere toepassings files
Bericht geplaatst door een gast op vrijdag 7 maart 2008 om 19:10:44.
Je kan ook een CD een andere naam geven door Label=<De naam> in te vullen.
Bericht geplaatst door een gast op vrijdag 7 maart 2008 om 20:02:15.
Dat Onbekend Bestandstype komt vast omdat het afbeeldingsbestand geen *.ico is.
Dat kan je zo doen:
Installeer Irfanview van www.irfanview.com (Download gelijk ook het Nederlandse taalbestand, in de Readme staat - in het engels - hoe je hem in Irfanview 'plugt') -> Maak in paint (Start > Uitvoeren > Typ mspaint > OK) het icoon, indien nodig -> Open het BMP, JPG, etc... bestand in Irfanview -> Sla het vervolgens op in ICO-formaat (Bestand (File) > Opslaan als (Save as) > Kies in het keuzemenu Opslaan als (Save as) Ico File > Voer een naam in > Klik op OK) -> Brand dit ico-bestand samen met het inf-bestand en de rest op een CD (Vergeet het inf-bestand niet te wijzigen!!!)
  • Pagina
  • 1 van 1