Hoe kan ik bezoekers van mijn site blocken d.m.v. .htaccess?

Stel je hebt een bezoeker op je site die jouw site gebruikt om te spammen. Dit is, zacht uitgedrukt, vervelend. Je kan je scripts beveiligen d.m.v. bijvoorbeeld PHP.
Een andere manier is .htaccess gebruiken:
CODE
 1. deny from 192.168.0.194
 2.  
 3.  


Een zeer korte code, doch zeer doeltreffend.
Stel dat je nu alle gebruikers die een IP-adres hebben dat begint met 192.168.0 wil blokkeren. Dan kan je 255 keer de code invoeren en het laatste cijfer laten variŽren van 0 tot 255. Als je echter geen tijd/zin hebt (wat begrijpelijk is) om dit te doen, kan je ook devolgende manier gebruiken:
CODE
 1. deny from 192.168.0

Alle gebruikers die een IP-adres hebben dat begint met 192.168.0 zullen geen toegang meer hebben tot je website.

Werkt de code niet?
Elke server heeft zijn eigen configuratie; daarom is het onmogelijk om met 100% zekerheid te zeggen dat dit script werkt. Als je het script toch niet werkend krijgt, probeer dan dit eens:
 • Is de laatste regel in je document leeg? Zoniet, voeg dan een blanco regel in helemaal onderaan je bestand.
 • Probeer de volgende code eens:
  CODE
  1. <Limit GET HEAD POST>
  2. order allow,deny
  3. deny from 192.168.0.0
  4. allow from all
  5. </LIMIT>
  6.  


Alle IP-adressen die in dit artikel gebruikt werden, zijn willekeurig gekozen en hebben louter een illustratieve functie.Dit artikel werd geschreven door Martijn op vrijdag 24 oktober 2003 om 14:34 en werd sindsdien 4074 keer gelezen.

 • Pagina
 • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij dit artikel geplaatst.
 • Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan het artikel, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij dit artikel hieronder.
 • Indien je andere commentaar (iets wat niet meteen functioneel bijdraagt aan het artikel zelf) hebt, kan je een bedankje formuleren via de koppeling Plaats een bedankje bij dit artikel hieronder.