Waarom is de user agent van Internet Explorer "Mozilla 4.0"?

Lang geleden, toen Microsoft nog geen grote speler was op het internet, was Netscape de populairste browser ter wereld.
En zoals nu ook gebeurt, vonden sommige bazen van of webdesigners zelf het niet nodig een compatibele versie van hun browser te ontwikkelen.
Het ging zelfs zo ver, dat sommige webmasters keken naar de user-agent identificatie string van de browser om content op hun webpagina verborgen te houden voor internet explorer.
De gewiekste managers bij Microsoft hadden daar een voor de hand liggend antwoord op, bij het uitkomen van het zwaar inferieure Internet Explorer 3 lieten ze de browser zich identificeren als het revolutionaire Netscape (codenaam Mozilla) 4.
Hierdoor kregen ook mensen met Internet Explorer 3 toegang tot deze pagina's en konden webdesigners geen onderscheid meer maken tussen de 2 browsers.
Sindsdien is elke microsoft browser "Mozilla/4.0". Dit artikel werd geschreven door Pat Pitiée op zaterdag 11 oktober 2003 om 21:50 en werd sindsdien 6277 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij dit artikel geplaatst.
  • Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan het artikel, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij dit artikel hieronder.
  • Indien je andere commentaar (iets wat niet meteen functioneel bijdraagt aan het artikel zelf) hebt, kan je een bedankje formuleren via de koppeling Plaats een bedankje bij dit artikel hieronder.