Windows 7, upgrade doen of niet?

Trefwoorden: Windows 7, Seven, Microsoft, XP, Vista

1. Inleiding


Windows 7 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat de slechte reputatie van Windows Vista moet goedmaken.
In dit artikel gaan we bekijken wat de versies zijn, wat er nieuw is en natuurlijk het kostenplaatje. Uiteindelijk hopen we je hiermee te helpen de keuze te maken of een upgrade wel nodig is of niet.

2. Windows 7


2.1. Windows Vista maar dan beter

Een veel gehoorde stelling is dat Windows 7 Windows Vista is maar dan beter (zelfs een stelling die uit de mond kwam van Microsoft baas Steve Ballmer). Deze stelling omvat waarheid. Windows Vista heeft te kampen met een slecht imago. Hoewel het eerste en het tweede service pack veel van de oorzaken van dat imago hebben weggewerkt leek Vista dat slecht imago maar niet kwijt te raken.
Omdat dit imago niet weg te werken was moest men wel geheel opnieuw beginnen en is Windows 7 tot leven gebracht. Het is gebaseerd op Vista (met als voordeel dat drivers en software normaal gezien moeiteloos overgebracht kunnen worden) maar zou veel sneller moeten zijn. Om het echter tot een volwaardige versie te maken zijn er wel tal van nieuwe dingen in verwerkt, maar we kunnen er geen doekjes rond doen. Veel nieuwe functies vallen niet zo hard op.

2.2. Versies en prijzen

De prijzen die we hier beschikbaar stellen zijn adviesprijzen en kunnen wat afwijken van de realiteit.
Je hebt recht op een upgrade als je nu Windows Vista hebt. Mensen met Windows XP kunnen ook meteen een upgrade doen naar Windows 7 maar we hebben geen zekerheid dat onderstaande prijzen voor deze mensen van toepassing zijn.

Een retail prijs is de prijs die je zal moeten betalen als je geen aanspraak kunt maken op een upgrade of OEM (= Windows dat op de PC geleverd wordt of samen met een nieuwe PC wordt gekocht). Deze versie is de duurste van de hoop, maar mag verhuizen naar een andere PC.
Vergeet natuurlijk niet dat de studentenlicenties nog steeds beschikbaar zijn en die zullen ook voor Windows 7 van toepassing zijn. Gezinnen met studenten in huis kunnen dus vaak via hun school aanspraak maken op een permanente licentie tegen een zeer goedkope prijs (of soms zelfs wel gratis). Daarvoor moet je wel info vragen aan de school zelf (de IT beheerder, secretariaat of website van de school brengt vaak meer informatie).

Om de PC verkoop niet te doen afzwakken heeft Microsoft ook de gratis upgrade tot leven gewekt. Mensen die nu nog een PC kopen met Vista zullen daar vaak een gratis upgrade bij krijgen naar Windows 7. Als je dus nog een aankoop te doen hebt dat niet kan wachten, kijk dan vooral uit naar deze aanbieden!
Mogelijk kan er wel een kost bij zitten van verzending van de nodige dvd. De upgrade mag je vervolgens eender wanneer uitvoeren.

2.2.1. Home Starter

Deze versie is bedoeld voor netbooks (= een kleine laptop met bescheiden systeem specificaties). Deze versie zal je niet los kunnen kopen in de winkel, maar zal door de PC leverancier op de mini laptop gezet worden.
De Home Starter zal niet uitgerust worden met Aero (die we gewoon zijn van Vista), het Media Center of de andere bedrijfstoepassingen.
Andere functionaliteiten zoals het wijzigen van de bureauachtergrond, het kunnen wisselen van gebruikers, ondersteuning voor meerdere monitoren zijn uitgeschakeld.

Aan deze versie zitten nog andere beperken (zoals de kracht van de CPU, de schermresolutie,...) maar dit zijn dingen waar de consument zich niets van moet aantrekken. De PC leverancier zal zien of zijn netbook hieronder valt.
De reden voor deze strakke regels is omdat deze versie zeer goedkoop is tov de overige edities. Een netbook moet een goedkoop product zijn en het zou erg zijn moest Windows de meerderheid van deze kost inhouden. Het komt er eigenlijk op neer dat Microsoft hier wilt dat de gebruiker upgrade. Veel van deze beperking zijn immers een futiliteit.

Deze versie zal enkel beschikbaar zijn in 32 bit.

Consumenten die willen upgraden naar een andere versie kunnen gebruik maken van Upgrade anytime (later besproken in dit artikel).

2.2.2. Windows 7 Home Basic

De Home Basic is de opvolger van Vista Home Basic en zal net zoals zijn voorganger bedoeld zijn voor budget computers. Basic is niet uitgerust met de Aero interface of een media center. Deze versie kan je installeren op een computer (zonder beperkingen zoals resolutie of kracht).

Hoewel vaak in de media en door verkopers de Home Basic het imago krijgt van minder functioneel is niets minder waar. Home Basic zal ook uitgerust worden met de nieuwste beveiligingsmethodes als de Premium variant. Hij zal ook dezelfde games, programma's,... kunnen installeren.
Maar natuurlijk uit commercieel standpunt is het minder winstgevend om meer Home Basic versies te gaan verkopen dan de wat duurdere Home Premium.

Deze versie zal enkel beschikbaar zijn in 32 bit!

Prijzen van deze versie konden we helaas niet vinden. We zullen dit artikel aanpassen van het moment dat we ze kunnen vinden.

2.2.3. Windows Home Premium

Home Premium is de versie die de meeste mensen thuis zullen hebben. Deze versie zal wel voorzien worden van de Aero interface en een Media center. Er zal ook een beperkte versie van IIS (Internet Information Services) in zitten (maximaal 10 actieve connecties) die dus bedoeld is voor test doeleinden.

Upgrade €119
Retail €199.99

2.2.4. Windows 7 Professional

Deze versie is gericht op kleine bedrijven en omvat functies zoals XP-mode (later besproken), remote desktop en domein mogelijkheden.

Upgrade €285
Retail €309

2.2.5. Windows 7 Enterprise

Deze editie zal enkel beschikbaar zijn voor grote bedrijven en enkel in volume licentie (dus verkoop in massa). Opvallende toevoegen op de Professional versie zijn bitlocker, ondersteuning voor meerdere talen, VPN (DirectAccess),...

Aangezien deze versie enkel beschikbaar is onder volume licentie zijn prijzen hiervan onbekend.

2.2.6. Windows 7 Ultimate

De alles omvattende Ultimate is ook bij Windows 7 terug. De duurste versie zal alles van de Enterprise bevatten en alles van de Home Premium. Deze versie kan men het best vergelijken met de Enterprise versie, maar dan beschikbaar voor consumenten.

Upgrade €299
Retail €319

2.2.7. Speciale versies

Microsoft heeft onder dwang van de Europese commissie een keuze moeten geven aan consumenten om een Windows te installeren zonder Windows Media Speler. Deze N-editie zal dus mogelijk aangeboden worden (hoewel de populariteit ervan zeer klein is) maar is niet aan te raden. Het enige verschil is dat de muziekspeler van Microsoft niet is meegeleverd maar de kans is groot dat je deze later (op het internet bijvoorbeeld) wel nodig zal hebben (en dan zal moeten downloaden).
Wij raden dus aan om deze te mijden, hoewel de kans klein is dat je deze versie zal tegenkomen.

2.2.8. Upgrade Anytime

Net als bij Windows Vista kan de gebruiker elk moment upgraden naar een duurdere versie. Als je Windows 7 koopt zal er op de dvd elke editie staan (dus van de Home Basic tot Ultimate) zodat een upgrade naar een groter broertje enkel een betaling vereist.

2.3. Systeemeisen

Hoewel Windows 7 minder log is als Vista zijn de systeemeisen nagenoeg gelijk. Zo wordt er verwacht dat je een computer hebt met minstens 1GHz, 1GB RAM (2GB voor de x64 variant) en 40GB schrijfruimte.
Uit diverse tests is wel gebleken dat Windows 7 beter weet hoe het de kracht van de computer moet gebruiken. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je hier nog steeds op moet letten. Het zal veel duidelijker worden als de nieuwe versie voor iedereen beschikbaar is.

3. Wat is er nieuw?Er zijn verschillende dingen nieuw aan Windows 7. De voornaamste wijzigen zitten echter onder de motorkap. Windows 7 zal (in tegenstelling tot Vista) wel goed kunnen draaien op netbooks en computers met een bescheidener rekenkracht.

Windows 7 zal natuurlijk ook wel opvallende vernieuwingen brengen. We hebben daarom ook voor jullie de beta getest en zullen de belangrijkste dingen opsommen:

3.1. Internet Explorer

Internet Explorer zal niet meer de standaard browser zijn. Onder druk (weeral van de Europese commissie) zal Internet Explorer 8 basis wel meegeleverd worden, maar zal bij het opstarten alternatieven aangeboden worden (zoals Mozilla Firefox, Opera, Chrome en Safari). Oorspronkelijk was Microsoft van plan om Internet Explorer zelfs te schrappen uit Windows, maar hier zijn ze op terug gekomen vanwege het ingewikkelde aspect 'hoe een browser downloaden als je geen browser hebt'.

3.2. Email en movie maker

Een opvallend gemis in Windows 7 zal de populaire Outlook Express (of Windows Mail in Vista) en movie maker zijn. Microsoft heeft beslist om beide programma's te schrappen uit de Vista opvolger en als gratis download beschikbaar te stellen in een Windows Live pakket (dat dan gebundeld wordt met de gelijknamige Instant message dienst van Microsoft).
Er is ook gespeculeerd dat dit meegeleverd zal worden op cd bij je aankoop.

3.3. Vernieuwde startbalk

Een van de eerste vernieuwingen die zullen opvallen is de vernieuwde startbalk.

http://www.multidesk.be/bijlage/ef89c809a5ea6d9e38e871c3ffd9951a.png

Deze is dikker geworden, heeft geen snelkoppelingen links en de namen van openstaande programma's zijn verdwenen.

De snelkoppelingen zijn vervangen door iets gelijkaardig. Je kan programma vastklikken aan het startmenu, maar als je ze opent komen ze geen tweede keer tevoorschijn. In plaats daarvan zal er een kader rond getrokken worden (zie afbeelding). Hoe meer kaders hoe meer vensters er van open zijn.
Ga je zweven over het icoontje dan krijgt dit een andere kleur (elk zijn eigen kleur) en komt er een voorbeeld tevoorschijn van het open venster. Bij meerdere open vensters komen alle voorbeeldvensters tevoorschijn. Een ander leuk aspect is dat je een mogelijk laadbalk kan zien in de startbalk. Dit bespaart wat klikwerk.
Het Toon bureaublad icoontje is verplaatst naar de rechterkant van de klok.

Ook is er een optie bij gekomen dat de rechtermuisknop wat nuttiger maakt.

http://www.multidesk.be/bijlage/48fa9046bdc4a5cedbc2cfb6dd8ce5ff.png

Deze geeft nu een aantal taken dat je kan uitvoeren in het programma zelf zonder de focus naar het programma te laten gaan. In Windows Media Player zou dit (in dit voorbeeld dus) muziek willekeurig afspelen zijn. In Word kan je je verwachten aan een lijst met meest recente geopende bestanden,...
De programmeur van het programma mag beslissen welke dingen hij hier toevoegt.

3.4. De intrede van de ribbon

De ribbon is vernieuwde interface die je misschien al eens hebt gezien in Office 2007. In Windows 7 is de vervanger voor het bekende Bestand, weergave,... verder doorgetrokken naar allerlei programma's zoals Paint en Wordpad. Zo worden ook de programma's die al jaar en dag in Windows zitten eens verfrist.

http://www.multidesk.be/bijlage/0fac0668ce3c4291107ce7b81ad456f7.jpg
Klik om te vergroten


3.5. Media Player

Windows Media Player zal aan versie 12 belanden en heeft een kleine opfrisbeurt gekregen. Alles is meer samengebracht en in 1 oogopslag zichtbaar.

http://www.multidesk.be/bijlage/0e3a2c0367d3336793961d5e3711eb35.jpg
Klik om te vergroten


3.6. Gadgets

De sidebar die zijn intrede deed in Vista is alweer weg vanwege klachten dat deze teveel plaats in beslag nam van computers met kleinere schermen. Microsoft hier hierdoor de sidebar doen verdwijnen, maar de gadgets gehouden. Nu kan je deze gewoon eender waar op de desktop zetten.

http://www.multidesk.be/bijlage/1a664b3ab28e6f718fa973e5d559cc0c.png
Klik om te vergroten


3.7. UAC

De bron van kritiek op Vista was vooral het UAC (User Account Control). Het was de nieuwe beveiliging die zich tevoorschijn toverde telkens je een mogelijk systeem kritische instelling wilde veranderen (tot grote ergernis van de gebruikers).
Deze zou nu moeten ingetoomd zijn en je kan zelfs beslissen in welke mate hij je op te hoogte moet stellen (in Vista was het aan of uit).

http://www.multidesk.be/bijlage/a02cf534c7936013bd95ed86a82a5f48.png

3.8. Action Center

Mensen die een afschuw hadden van het Security center mogen zich gelukkig prijzen (alhoewel), deze is vervangen door het Action Center. Dit zal de alles omvattende plaats worden waar je backups kan maken, updates kan installeren, problemen kan oplossen en natuurlijk zien hoe het gesteld is met de veiligheid van je computer.

http://www.multidesk.be/bijlage/1a4e101af8b7514f000a81e4ec852ce9.png
Klik om te vergroten


3.9. Snelkoppelingen/handelingen

Windows 7 komt ook met een aantal nieuwe snelkoppelingen en handelingen die het leven makkelijker zouden maken. Als je bijvoorbeeld met een venster naar boven sleept dan wordt het venster gemaximaliseerd. Uit die toestand kan je het terug minimaliseren door het weg te slepen. Als je het naar de linker of rechter rand brengt zal hij het automatisch verkleinen tot de helft van het scherm.

Een kort filmpje van hoe dit in zijn werk gaat kan je vinden op YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=iVm9kQYBXvk

3.10. Sync center

Het Sync center is iets totaal nieuw in Seven. Dit zou de centrale plaats moeten worden om media spelers, GSM's, smartphones,... te synchroniseren met de computer. Microsoft zal hier alvast met zijn Windows Mobile gebruik van maken, maar het is nog maar te zien of andere leveranciers deze functie ook zo zien zitten.
Het concept is er alvast.

3.11. Kleine wijzigingen

Andere kleine wijzigen is bijvoorbeeld het wijzigen van de rekenmachine. Deze is sinds iedereen zich het herinnert altijd al hetzelfde gebleven. Nu heeft deze iets wat overzichtelijker interface en de functie om maten om te zetten. Hier zat iedereen natuurlijk al jaren op te wachten ;)

http://www.multidesk.be/bijlage/ee415631a44606aec0b102ae5fd4bd90.jpg


Een opmerkelijke toevoeging is ondersteuning voor ODT in Wordpad. ODT is het populaire formaat van OpenOffice. Naast ODT is natuurlijk Microsoft's eigen formaat DOCX ondersteunt.
Verwacht natuurlijk niet dat je alle tabellen, grafieken,... van OpenOffice en Word zal kunnen openen met Wordpad. Het is en blijft maar een zeer basis uitvoering van een tekstverwerker. Mensen die iets meer functionaliteiten zoeken kunnen beter bij het gratis OpenOffice gaan aankloppen.

Ook is er een terugkeer van de online games die ontbraken in Vista. Waarom ze deze in de eerste plaats hebben verwijderd is nog maar de vraag.
Nieuwe games mag je echter niet verwachten.

Windows Media Player heeft van Microsoft meerdere codecs meegekregen. Dit heeft als effect dat je minder rap moet gaan zoeken op het internet naar een geschikte codec om een bepaalde film af te spelen.

Windows 7 zal je ook kunnen installeren vanaf een USB stick. Dit is vooral handig voor Netbook gebruikers aangezien deze kleine laptops vaak geen cd rom lezer ter beschikking hebben.

Ook deze versie zou wat beter overweg moeten kunnen met laptop batterijen. Verschillende methodes zoals Link Power Management dat de koeling van de computer in de gaten houdt, de (eventueel) overbodige rotatie van de harde schijf, de kloksnelheid van de processor,...

3.12. XP-Mode

Een van de vele klachten (vooral van bedrijven) is dat vele programma's nog niet draaien op Vista en zijn opvolger. Omdat de upgrade van zulke programma vaak een zeer kostelijke zaak is heeft Microsoft voor een tegemoetkoming gezorgd.
De Enterprise en Professional versie van Windows 7 kunnen een gratis XP image downloaden die het mogelijk maakt om programma's alsnog te draaien onder Windows XP. Hiervoor zal gebruikt gemaakt worden van een aangepaste versie van Virtual Machine zodat de programma naadloos in het startmenu zullen geplaatst worden.

Mensen met de Home varianten kunnen geen gebruik maken van deze functie. Deze toevoegingen was oorspronkelijk bedoeld voor bedrijven en niet voor consumenten. Mensen die ongeveer hetzelfde effect willen bekomen moeten zich schikken met het gratis Virtual Machine, VirtualBox of VMWare. Hiervoor is helaas wel een retail licentie nodig van Windows XP (wat het kostenplaatje niet ten goede komt).

4. Op naar Windows 7


Als je eraan denkt over te stappen op deze nieuwe Windows versie neem je beter volgende dingen in acht.
 • Drivers: Een struikelpunt bij Vista was verouderde hardware. Dat is nu niet anders! Verwacht niet dat oude hardware dat niet werkte onder Vista wel zal werken onder Windows 7. Windows 7 is gebaseerd op Vista wat als voordeel geeft dat drivers die nu werken onder Vista normaal gezien ook werken op Windows 7. Dit is echter theorie! Ga best eerst kijken naar de site van je PC producent om daar de gepaste Windows 7 drivers te downloaden.
  Je kan ook even gebruik maken van de upgrade adviser van Microsoft. Dit programma controleert de performantie van je computer en je randapparatuur (zoals scanners, printers, webcams) of ze compatibel zijn met Vista's opvolger. Voor deze test sluit je best alle dingen aan dat je maar liggen hebt en zet je ze aan (ze moeten dus klaar staan voor gebruik)! De program adviser zal dan online controleren of het stuk hardware meteen kan werken op Windows 7. Het resultaat zal een lijst zijn met wat wel en niet zal werken (schermafdruk). Indien iets niet compatibel is kan je even controleren op de site van de fabrikant om te zien of er gepaste drivers te vinden zijn. Zijn die er niet, dan heb je helaas pech en zal dat stuk hardware afgeschreven zijn.
  Dit programma zal ook werken voor software. Maar vaak is een update van een programma al voldoende om het werkend te krijgen. Als het gaat om commerciële software moet je wel zien naar het kostenplaatje!
 • Weet zeker welke versie je wilt hebben: Meer is altijd beter maar meer geld kwijt zijn is in vele gevallen niet beter. Denk goed na over welke je wilt hebben en vraag raad in de gespecialiseerde winkel (dus niet de Makro of de Aldi!)
  Laat je overigens niet ompraten met Home Basic is slecht. Als je geen media center nodig hebt, Aero maar bijzaak vindt,... dan is de Home Basic zeker geen slechte keuze. Helaas is deze versie wel niet in x64 beschikbaar.
 • x64 of x32: Heb je een x64 processor dan is het natuurlijk logische dat je kies voor de x64 versie van Windows. Let wel op dat drivers van printers, scanners,... niet zullen werken als ze zelf ook niet in x64 zijn.
  Ik vind dat de tijd echter rijp is om een x64 Windows aan te schaffen. De opvolger van Windows 7 zal immers enkel in x64 beschikbaar zijn! Het valt ook op dat meer en meer ontwikkelaars ook x64 programma's ter beschikking hebben. Het kan natuurlijk ook hier geen kwaad om even naar de producent te gaan van je software om even te kijken of het ook werkt op x64.
  Let ook op dat de overstap naar x64 MOET. De 32 bit versie kan immers maar max 4GB RAM geheugen aansturen (en dat is op moment van schrijven een beetje de standaard voor de duurdere computer). Binnen een aantal jaar is dus 4GB standaard en gaan we dus naar 6GB en dan is x64 een must! Koop je dus nu een PC met 4GB dan is een x64 Windows zeker geen slechte keuze voor in de toekomst.
 • Oude software zal waarschijnlijk niet werken op Windows 7. Als je dan nog eens een x64 versie neemt maak je de slaagkans zelfs kleiner. Programma's die je draaiend kreeg op Vista zullen wel werken op Win7.


5. Mijn mening


Is de upgrade nodig? Als je Windows XP of lager hebt dan is uitzien naar een upgrade best wel handig. Ook omdat XP gebruikers een upgrade kunnen doen en dus niet de volledige retail versie moeten kopen. Als je PC kwam met XP is het natuurlijk te zien of je PC Windows 7 wel aan zal kunnen.

Mensen met Windows Vista blijven best bij Vista. Er zijn geen wereldvernieuwende dingen aan Windows 7 dat je als Vista gebruiker moet hebben. Je zit dan wel met een besturingssysteem dat een slecht imago heeft maar met de laatste updates zijn veel van die slechte commentaren opgelost.

6. Wat met Windows XP en 2000


Windows 2000 is afgeschreven. De ondersteuning (dus updates) voor dit 10 jaar oude besturingssysteem zal geschrapt worden op 13 juli 2010. Na deze datum zullen beveiligingslekken in het besturingssysteem niet meer opgelost worden en is het uit veiligheidsoverwegingen niet verstand om het verder nog te gebruiken.

Windows XP daarentegen heeft nog een lange tijd te gaan. Hoewel dit besturingssysteem al een lang leven achter zich heeft, is het nog maar recent uit de winkelrekken gehaald. De ondersteuning (dus updates) zullen nog duren tot april 2014 (waarbij dit mogelijk verlengt kan worden indien het besturingssysteem nog massaal gebruikt wordt). Dit geeft dus nog ruim de tijd om na te denken over een upgrade.
Maar natuurlijk met XP zit je op dit moment wel vrij ver achter op de rest. Om geen al te grote shock te ondergaan is het best wel zinvol om van XP te upgraden naar Windows 7. Een nieuw besturingssysteem is vaak niet enkel een nieuwe werkwijze, maar kan ook overweg met nieuwe hardware. Ook niet vergeten dat ontwikkelaars van andere programma's vaak de ondersteuning voor een oud besturingssysteem rapper schrappen dan Microsoft dat doet, waardoor je met mogelijk veroudere programma's zal beginnen werken.
Mensen met een netbook blijven wel best bij hun XP. XP is een ideaal OS dat licht is en ruim voldoende is voor een netbook.

7. Vragen


Nog vragen? Dan kan je altijd naar de forums terecht voor al je vragen. Je kan dan gebruik maken van de knop onderaan dit artikel ;)
Bedankjes, een toevoeging of reacties kan je naar goede gewoonte kwijt onder dit artikel.

Dit artikel is opgesteld met Windows 7 beta 2 Build 7100 op Virtualbox Dit artikel werd geschreven door SMG op woensdag 12 augustus 2009 om 20:38 en werd sindsdien 22957 keer gelezen.

 • Pagina
 • 1 van 1

Bericht geplaatst door StOosh op vrijdag 14 augustus 2009 om 10:12:05.
StOosh's avatar
Multiviteit: 1526
Goed artikel! :) (thumbsup)

(klein foutje: puntje3, de voornaamste wijzigingen ipv de voornamalijke wijzigen)

Opmerking van de crew

Hierbij dus aangepast ;) Bedankt voor het melden
SMG
Deze tekst werd het laatst bewerkt door SMG op vrijdag 14 augustus 2009 om 16:13:06.
Bericht geplaatst door Cdude op zaterdag 15 augustus 2009 om 21:12:22.
Cdude's avatar
Multiviteit: 5464
Eat my shorts :)
Kleine opmerking/aanvulling over 3.12 XP-Mode


Niet vergeten dat :

1. Je processor dit moet ondersteunen
2. Je de hardware virtualsatie moet aanzetten in het BIOS.

Windows Virtual PC requires a CPU with the Intel® Virtualization Technology or AMD-V™ feature turned on.
This feature must be enabled in the system BIOS. For details on how to enable, visit the Configure BIOS page or check with your computer manufacturer.


Uitleg (English
Lijst met Intel VT-CPU'S

Zéér uitgebreide review met tips, shortcuts en tweaks voor W7: KLIK

Nice review SMG(wtg)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
"Friendship is like peeing in your pants : everybody can see it but only u can feel it's warmth"
Bericht geplaatst door SMG op zondag 16 augustus 2009 om 16:06:16.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
Om even verder te gaan op die XP-mode en de ondersteunende processors. Als je een PC hebt die tamelijk nieuw is heb je vast en zeker geen probleem. Het kan natuurlijk nooit kwaad om even dit artikel (Tweakers.net lijst met ondersteunde CPU's voor XP-mode) even door te nemen.
Om te weten welke processor je hebt kan je dat controleren met het programma CPU-z.
Bericht geplaatst door Dreams op zondag 16 augustus 2009 om 22:47:34.
Dreams' avatar
Multiviteit: 3479
In Search of Sunrise...
Win 7 is niet geheel opnieuw tot leven gebracht. Bij mij weten is de Win7 architectuur volledig op de Vista gebaseerd.

Opmerking van de crew

Gast = Dreams
SMG
Deze tekst werd het laatst bewerkt door SMG op donderdag 27 augustus 2009 om 11:19:26.
WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure
Bericht geplaatst door SMG op maandag 17 augustus 2009 om 00:25:30.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
In het artikel zeg ik meerdere malen dat het op Vista gebaseerd is. Met die intro zin had ik het eerder over opnieuw beginnen met een nieuw imago.
Men kon immers het imago probleem niet oplossen met service packs, men moet helemaal opnieuw beginnen (en dus is men begonnen met Windows 7).

Dixit

Omdat dit image niet weg te werken was moest men wel geheel opnieuw beginnen en is Windows 7 tot leven gebracht.

Wel een typfoutje ontdekt hier :p
Bericht geplaatst door Sergei op vrijdag 4 december 2009 om 21:55:17.
Sergei heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 1378
Ik heb windpows7 Professional geďnstalleerd maar ondertussen terug verwijderd.
Zo snel start windows7 nu ook weer niet op, tenzij via EFI boot.

Maar ik zat met 32 bit applicaties die niet onder windows7 64 bit draaien, zelfs niet onder de XP mode.
Dus terug XP Pro en dual boot Ubuntu 64

Inhoud van dit bericht : (c)2008 Sergei


Bericht geplaatst door Fred31 op maandag 19 maart 2012 om 01:47:25.
Fred31's avatar
Multiviteit: 2519
ook al is deze bijna 3j oud maar had toch een opmerking

u zegt dat x32 bit programma's niet kunnen draaien op een x62 bit OS?
Of is dat alleen niet bruikbaar voor de Professional versie?
Op dit moment heb ik Win 7 Ultimate x64 draaien en ondersteund dus degelijk x32 bit programma's

er zijn 2 program files mappen te vinden:
1) program files
2) program files x32

dus alles wat 32 bit is komt in die 32 bit map te zitten :D
Thermaltake Armor Silver(Big Tower), Power Supply-Antec Earthwatts 650 W, Mobo ASUSMaximus HERO VII 16GB DDR3 ram, Intel i7 QUAD-CPU 4,6GHz overcl , Gigabyte HD6950-2GB GDDR5,Watercooling RESERATOR 1,
Win10 64bit pro. Laptop TOSHIBA Satellite L775-1
 • Pagina
 • 1 van 1