Het zoekvenstertje opent als ik een map wil openen

Trefwoorden: windows, xp, zoeken, ipv, openen, dubbelklikken, register, aanpassingen, directory, shell

1. Inleiding


In dit artikel wordt een zeldzaam probleem behandeld, namelijk het zoekvenstertje dat opent wanneer je een map wilt openen.
Onderstaande procedure is geldig voor Windows XP, en er wordt aangeraden alvorens iets te veranderen een backup van je register te maken (zie hoofdstuk 2 verder in dit artikel)

2. Backup van register


Open de register editor via Start -> uitvoeren, typ vervolgens regedit en druk op Enter.
Klik nu op Bestand en vervolgens op Exporteer. Even controleren dat bij exportbereik "alles" aangeduid is, en vervolgens opslaan onder de door jou gekozen naam.

3. Het probleem verhelpen


Keer terug naar je register editor en klik op de + naast HKEY_CLASSES_ROOT. Scroll vervolgens naar beneden tot je Directory tegenkomt. Klik nu ook daar op het plusje, om daarna op shell te klikken.
Dubbelklik nu op (Standaard) en vul bij Waardegegevens none in. Klik nu op ok.

4. Niet opgelost?


Is het probleem hiermee niet opgelost? Stel dan je vraag in de forums.

5. Slot


Het aanmaken van de backup is soms een overbodige stap maar ik raad je aan om deze NIET over te slaan. Als er iets verkeerd loopt, kan het zijn dat je computer niet meer werkt. Indien je een backup hebt kan je dan nog alles terugzetten.Dit artikel werd geschreven door Kilian op woensdag 30 juli 2008 om 16:50 en werd sindsdien 7388 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij dit artikel geplaatst.
  • Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan het artikel, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij dit artikel hieronder.
  • Indien je andere commentaar (iets wat niet meteen functioneel bijdraagt aan het artikel zelf) hebt, kan je een bedankje formuleren via de koppeling Plaats een bedankje bij dit artikel hieronder.