Digitaliseer al uw audio en video materiaal

De kwaliteit van uw films, videobanden of oude vinyl platen gaat hard achteruit. Nog een paar jaar en u heeft er niets meer aan. Nu is er de mogelijkheid om uw platen en videobanden te digitaliseren om uw audio- en videocollectie voor de toekomst te behouden.

Conrad.be heeft een uitgebreide selectie audio elektronica en video apparatuur, maar ook hardware speciaal erop gericht om uw geluidsinstallatie of videocamera eenvoudig op de pc aan te sluiten. Een kleine greep uit het aanbod:
Om audio te digitaliseren kunt u gebruik maken van externe sound adapters of draaitafels speciaal voor dj’s.

Met de iTT USB platenspeler neemt u uw complete platencollectie op uw computer op en slaat u de muzieknummers op als MP3 bestand. Deze pick-up beschikt namelijk over een USB-aansluiting waarmee hij op een PC of Mac kan worden aangesloten.

Voor het digitaliseren wordt de populaire opname-software van Audacity meegeleverd. Via dit programma kan alle muziek die op vinyl staat als wav-of mp3-bestand op de computer worden opgeslagen. Al deze muziek is vanaf dat moment digitaal op uw computer beschikbaar. Natuurlijk kunt u deze daarna ook op uw mp3-speler plaatsen en afluisteren. Eventuele tikjes of ruis kunt met de meegeleverde software minimaliseren.

Via een mini-jackplug stereo ingang kan een extra apparaat - bijvoorbeeld een cassettedeck of een radio - worden aangesloten. Zo kunt u dus via een kleine omweg ook uw cassette's naar de computer overzetten. En natuurlijk kan deze moderne platenspeler ook gewoon gebruikt worden om uw platen mee af te spelen.

Voor video's heeft u natuurlijk al langer de mogelijkheid om deze over te zetten op DVD. Maar wat doet u nu met oude filmopnames op smalband of met uw oude dia's of foto's? Hiervoor kunt de de Telescreen video 3-in-1 gebruiken. De optimale, universele oplossing voor het integreren van films (Super 8 e.d.), dia's en foto's in uw videofilm.

Met de Telescreen Video 3-in-1 wordt de dia- of filmprojector zo opgesteld dat de beeldweergave absoluut scherp op het matglas verschijnt. Door een afbuigspiegel in de behuizing worden uw beelden vervolgens op de lens geprojecteerd.

De derde mogelijkheid is ook erg handig: afbeeldingen op papier (foto's, ansichtkaarten e.d. van max. 10 x 15 cm) d.m.v. stop-motion in een film integreren. Deze kunt u vervolgens weer overzetten op uw computer of branden op DVD.

Voor het digitaliseren van al uw beeld en geluidsmateriaal gaat u naar shop.conrad.be.Dit artikel werd geschreven door Martijn op donderdag 7 december 2006 om 19:33 en werd sindsdien 5189 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij dit artikel geplaatst.
  • Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan het artikel, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij dit artikel hieronder.
  • Indien je andere commentaar (iets wat niet meteen functioneel bijdraagt aan het artikel zelf) hebt, kan je een bedankje formuleren via de koppeling Plaats een bedankje bij dit artikel hieronder.