Hoe nagaan welke programma's mijn bandbreedte gebruiken?

Trefwoorden: Netlimiter, LockTime, Statistieken, bandwidth, bandbreedte

1. Inleiding


Gaat je internet traag? Is je telemeter (of varianten) zeer hoog zonder dat je ook maar 1 keer op het internet komt? Dan zal het volgen van dit artikel je ogen doe open gaan.

2. Netlimiter


Om na te kijken welk programma er intensief download zonder dat je het weet maken we gebruik van de gratis versie van Netlimiter. Deze versie kan je hier downloaden. Kies voor de NetLimiter 2 Monitor versie.
Eens gedownload installeer je het programma en doe je een reboot.

3. Netlimiter: de basis


Netlimiter detecteert automatisch elk programma dat gebruik maakt van de netwerkkaart en zal dit weergeven. Hij zal ook kijken of het gaat over het intern netwerk en wat er naar het extern netwerk gaat.
Als extra kan je elk programma nakijken hoeveel dat programma precies gedownload heeft. Je kan op filteren op jaren, maanden, dagen en uren.

Als dit niet genoeg is zul je Netlimiter Pro moeten aanschaffen. Deze kan limiteren, firewall mogelijkheden, ... maar in dit artikel is de Free versie genoeg.

4. Netlimiter: stats


Het enige wat Netlimiter Free dus doet is statistieken bijhouden.
Om deze op te vragen open je Netlimter (dit staat in je taakbalk bij het klokje).
http://www.multidesk.be/bijlage/798e13d1d265ea04a8ff947f730013f8.png
Je krijgt dan een paar programma's te zien die op dat moment het internet/netwerk gebruiken. Normaal gezien staat hier in die lijst je browser, een paar Windows services (zoals System, svchost, Isass), nlclient, ... Als je dan op All drukt beneden dan zal hij een veel grotere lijst tonen met programma (of gewoon exe's).
Ga op een programma staan en druk dan op rechtermuisknop, kies dan voor Show Stats. Links zal er een nieuw venster openen met de statistieken van dat programma. Kies je helemaal boven aan voor het computertje dan krijg je te zien hoeveel je computer download en upload.

http://www.multidesk.be/bijlage/66cf5fe6bee1fe155d44ff8b05b35ccf.png
Hier zie je dus dat ik op zondag 26/11/06 met Firefox 14,11 MB heb gedownload :d.

5. Formateren


Toch wel handig om te weten: Wat als je formatteert? Hoe moet je de statistieken bewaren?
Simpel: je gaat naar

Dixit

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Locktime\NetLimiter\2
en je Copy Paste de volledige inhoud in je verse Windows in dezelfde folder nadat je Netlimiter ge´nstalleerd hebt op je nieuwe Windows.
Opm: Die folder bestaat enkel in een Engelstalige Windows. In het Nederlands is dit dus gelijkaardig maar in het Nederlands.

6. Opmerkingen


Netlimiter gebruik je best niet om te weten te komen wat elke gebruiker op de computer download. Netlimiter draait met een Service en is dus simpel af te zetten. Eveneens zijn al de statistieken gebonden aan de computer niet aan de gebruikers. Dit komt omdat de statistieken in de folder staat van alle gebruikers en niet per gebruiken.

Heb je vragen aarzel dan niet om gebruik te maken van het forum!Dit artikel werd geschreven door SMG op zondag 26 november 2006 om 14:44 en werd sindsdien 5144 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij dit artikel geplaatst.
  • Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan het artikel, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij dit artikel hieronder.
  • Indien je andere commentaar (iets wat niet meteen functioneel bijdraagt aan het artikel zelf) hebt, kan je een bedankje formuleren via de koppeling Plaats een bedankje bij dit artikel hieronder.