Wat als mijn gratis Norton Antivirus is verlopen


1. Inleiding


Als je een nieuwe pc koopt waar Microsoft Windows op is ge´nstalleerd, beschik je soms over een gratis 30-dagen durende norton antivirus licentie, maar wat moet je nu doen als die verlopen is?

Wel er zijn 4 opties:
  • je laat het gewoon voor wat het is en gaat verder zonder antivirus(wat niet echt aangeraden is als je internet gebruikt op je pc)
  • je volgt de stappen in norton om je licentie te verlengen(tegen betaling)
  • je koopt/downloadt een andere betalende antivirus(uitleg zie lager)
  • je downloadt een gratis antivirus(uitleg zie lager)


2. Andere betalende antivirus programma's


Er zijn behalve norton nog andere antivirus programma's die je kan kopen in een (computer)winkel of downloaden zoals bv. Avast! 4 professional edition,AVG internet security, BitDefender, BullGuard, G Data, Kaspersky, McAfee, ...

3. Andere gratis antivirus programma's


De meest bekende gratis antivirus zijn Avast! 4 Home Edition en AVG(waar ik niet meteen iets over terugvind) en verder zijn er ook nog enkele gratis online scans zoals: Housecall, Bitdefender maar die hebben dan weer als nadeel dat ze enkel scannen als je die laat lopen en ze je pc verder niet beveiligen...

4. Een ander antivirus programma installeren


Of je nu voor een gratis of een betalend programma gaat is dat allemaal ongeveer hetzelfde, maar er is 1 ding waar je rekening mee moet houden: veel antivirus programma's gaan je computer zo goed als laten vastlopen als ze amen met norton werken... dus verwijder norton eerst en als dat niet lukt via "start=>configuratiescherm=>software" of via "start=>alle programma's=>norton" dan heeft symantec zelf een speciale tool om norton te verwijderen(link maar natuurlijk moet je stap 3 niet uitvoeren;-))

Maar het installeren zelf kan ik niet veel over vertellen aangezien dat voor elk programma verschilt nadat je het gedownload hebt of de cd gekocht hebt maar dat wijst normaal zichzelf uit en anders kan je gewoon een berichtje posten op het forum;-)Dit artikel werd geschreven door k_a_lf op vrijdag 24 november 2006 om 16:57 en werd sindsdien 14263 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door Suriv op zaterdag 25 november 2006 om 13:09:41.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
AVG Free kan je hier downloaden. :)
  • Pagina
  • 1 van 1