Podcasts downloaden met iTunes

Trefwoorden: iTunes, Apple, iPod, podcasts

1. Wat zijn podcasts?


Podcasts zijn multimediabestanden die de podcaster op het internet zet. Dit kunnen radio-uitzendingen, interviews, gesproken blogs, ... zijn.
Nu bestaan er ook video-podcasts of vodcasts. Deze bevatten filmfragmenten.

Podcasts zijn verspreid over het internet te vinden. In iTunes vindt je echter een sectie waar vele podcasts in categorieŽn gegroepeerd staan. We zullen even uitleggen hoe het moet.

2. Hoe podcasts downloaden met iTunes


Podcasts zijn dus gratis te downloaden met iTunes, bovendien zijn ze gratis en wanneer er een nieuwe aflevering wordt uitgebracht, wordt automatisch een volgende download gestart.

Om te tonen hoe het moet gebruik ik 2 voorbeelden:

 • We zullen de audio-podcast StudioPod downloaden. Deze geeft in een uur de leukste momenten uit de Studio Brussel week weer.

 • Als video-podcast nemen we Happy Tree Friends. Deze grappige bende schattige knuffeldieren zijn eigenlijk helemaal niet schattig, integendeel ...2.1. Audio-podcast: StudioPod

Om je in te schrijven op de podcast moet je eerst enkele stappen doornemen.
Open iTunes -> Ga naar de iTunes Store -> Ga naar de sectie podcasts (in het menu linksboven) -> Klik rechts op Browse -> Zoek nu op author en geef in VRT -> Zoek "StuBru -StudioPod" op in de lijst en druk abonneren, geef dan nog eens een bevestiging

In de sectie Podcasts in iTunes zie je nu StuBru - Studiopod staan. En als alles goed is de computer de recentste aflevering aan het downloaden of heeft dit al gedaan. Nu kan je nog een paar instellingen doen.

Selecteer de podcast naar keuze en druk onderaan op instellingen.
Ik stel dit in.

 • Zoeken naar nieuwe afleveringen: Elke week (we laten iTunes maar ťťn keer per week zoeken naar nieuwe afleveringen omdat Studiopod maar eens per week verschijnt)

 • Nieuwe afleveringen: De meest recente downloaden (oude afleveringen vindt ik nutteloos)

 • Bewaren: Laatste 10 afleveringen (ander zou dit te veel geheugen op de computer innemen)


Nu is de audio-podcast klaar. Deze wordt normaal ook automatisch overgezet op een eventuele iPod.

2.2. Video-podcast: Happy Tree Friends

Een video-podcast laten downloaden gaat op dezelfde manier als met een audio-podcast. Toch laat ik even weten waar je de Happy Tree Friends kan terugvinden.
Open iTunes -> Ga naar de iTunes Store -> Ga naar de sectie podcasts (in het menu linksboven) -> Klik rechts op Browse -> Zoek nu op title en geef in happy tree friends -> Zoek het in de lijst en druk abonneren, Geef dan nog eens een bevestiging

Als instellingen geef ik de volgende in:

 • Zoeken naar nieuwe afleveringen: Elke dag (omdat de Happy Tree Friends podcast op heel onregelmatige tijdstippen geŁpdatet wordt.)

 • Nieuwe afleveringen: Alle afleveringen (het is leuk om alle afleveringen te hebben

 • Bewaren: Alle afleverigen (Het is leuk om de filmpjes later ook te bekijken)


De video-podcast is nu ook volledig klaar. Deze kan op een 5Gen iPod met videofunctie geplaatst worden.

3. Slot


Dit was een korte uitleg over podcasts en hoe deze te downloaden in iTunes. Misschien vinden jullie dit een ongewone manier om iets aan te brengen. Ik wou gewoon werken met een voorbeeld omdat je dan ook direct resultaat hebt.
Ik hou jullie echter niet tegen om andere podcasts te downloaden.

Veel succes!!!(thumbsup)Dit artikel werd geschreven door Simon op woensdag 15 november 2006 om 18:15 en werd sindsdien 10319 keer gelezen.

 • Pagina
 • 1 van 1

Bericht geplaatst door een gast op dinsdag 15 maart 2011 om 11:10:34.
http://google.com
 • Pagina
 • 1 van 1