Hoe kan ik bestanden en/of mappen die in gebruik zijn toch verwijderen?


Iedereen zal het wel al eens voorgehad hebben tijdens het verwijderen van bestanden en/of mappen: je krijgt de melding voorgeschoteld dat bestand(en) of map(pen) in gebruik zijn en je ze zodoende niet kan verwijderen. Met behulp van unlocker kan je de mappen of bestanden in kwestie toch verwijderen.

1. Waar kan ik het downloaden?


Je kan unlocker gratis downloaden via deze link in onze linkssectie.

2. Hoe het programma gebruiken?


Eerst moet je het programma installeren. Om iets te kunnen verwijderen moet je met je rechtermuisknop op het bestand of de map klikken en in het snelmenu dat verschijnt voor unlocker kiezen. Selecteer dan de map of het bestand dit doe je door er 1 keer met je linkermuisknop op te drukken en kies je voor vrijgeven of alles vrijgeven (als je meerdere bestanden of mappen tegelijkertijd wil vrijgeven). Vervolgens ga je terug naar het bestand of map, waarna je het het gewoon kan verwijderen als je op de delete-toets drukt.

3. Waar komen de verwijderde bestanden/mappen terecht?


Standaard komen ze gewoon in je prullenbak terecht, van waaruit je ze altijd kan terugzetten.

OPGELET!
Van sommige bestanden moet je gewoon afblijven. Zoals systeembestanden of programmabestanden. Tenzij er na een verwijdering nog onverwijderbare bestanden staan. Dan pas mag je unlocker gebruiken. Anders NIET.
Dit artikel werd geschreven door nielsvandesype op vrijdag 11 augustus 2006 om 18:04 en werd sindsdien 4720 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij dit artikel geplaatst.
  • Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan het artikel, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij dit artikel hieronder.
  • Indien je andere commentaar (iets wat niet meteen functioneel bijdraagt aan het artikel zelf) hebt, kan je een bedankje formuleren via de koppeling Plaats een bedankje bij dit artikel hieronder.