Office update en installatieproblemen oplossen

Trefwoorden: office update
Iedereen zal al wel eens hebben voorgehad dat om één of andere reden een bepaalde update of meerdere updates zich niet laten downloaden of niet laten installeren. Hiervoor heb ik dit stappenplan geschreven.

Voer volgende stappen uit :

 1. Start Internet Explorer
 2. Ga naar extra,internetopties
 3. Tabblad algemeen en kies daar voor cookies,tijdelijke internetbestanden wissen. Plaats ook een vinkje bij offlinebestanden verwijderen en bevestig met ok.
 4. Klik onder tijdelijke internetbestanden op instellingen,objecten weergeven, indien er daar een bestand staat met de naam Office Update Installation Engine of iets gelijkaardigs druk er dan met je rechtermuisknop op en kies voor verwijderen.
 5. Ga naar het tabblad privacy en zet de beveiliging op normaal en bevestig met toepassen en ok.
 6. Sluit dan Internet Explorer. Ga naar start,uitvoeren,typ hier %temp% druk op enter toets. Verwijder alles wat er in de map staat.
 7. Probeer office update opnieuw (lukt het nog niet ga dan verder met de volgende stap)
 8. Download en installeer dan Microsoft Windows Script 5.6 voor windows 2000 en windows XP: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=c717d943-7e4b-4622-86eb-95a22b832caa
 9. Probeer office update opnieuw (lukt het nog niet ga dan verder met de volgende stap)
 10. Verwijder de officeupdatefolder. Standaard kan je deze vinden op X\ProgramFiles\ OfficeUpdate11 (waar je de X moet vervangen door de letter van je hardeschijf bij een normale installatie is dat C).Dit doe je door er met je rechtermuisknop op te drukken en voor verwijderen te kiezen
 11. Probeer office update opnieuw (lukt het nog niet ga dan verder met de volgende stap)
 12. Verwijder nu het office update active x bestand. Dit doe je zo sluit Internet Explorer af. Ga naar start,zoeken,alle bestanden en mappen,zorg dat bij geavanceerde opties,alle opties aangevinkt staan. Bij de volledige of gedeeltelijke bestandsnaam typ je opuc.dll en druk op zoeken. Verwijder elk bestand met de naam opuc.dll.Dit doe je door er met je rechtermuisknop op te drukken en voor verwijderen te kiezen.
 13. Probeer office update opnieuw (lukt het nog niet ga dan verder met de volgende stap)
 14. Voeg je cd-rom van office in. Ga in elk office onderdeel naar help,analyse en herstel.
 15. Lukt het nog niet. Schakel dan tijdelijk je firewall,antivirus,popupblokker,downloadversneller uit.
 16. Dit artikel werd geschreven door nielsvandesype op woensdag 9 augustus 2006 om 19:17 en werd sindsdien 2481 keer gelezen.

 • Pagina
 • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij dit artikel geplaatst.
 • Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan het artikel, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij dit artikel hieronder.
 • Indien je andere commentaar (iets wat niet meteen functioneel bijdraagt aan het artikel zelf) hebt, kan je een bedankje formuleren via de koppeling Plaats een bedankje bij dit artikel hieronder.