Gratis met elkaar 'babbelen' via het internet: wat en hoe?

Met elkaar babbelen is op het Internet altijd 'in' geweest.

Heel wat mensen gebruiken al een of ander chatprogramma waar je met andere mensen kan babbelen of chatten. Eigenlijk is chatten een heel handig communicatiemiddel geworden. Maar... je moet nog wel je tekst intypen.

Met de laatste versies van heel wat chatprogramma's kan je al levensecht babbelen met elkaar. En dit over internet. Je hebt hiervoor echt een minimum aan materiaal nodig: Een luidspreker of koptelefoon, en ook een microfoon waarlangs je gegevens kan inspreken. Vervolgens kan je in je chatprogramma wellicht een optie terugvinden om deze babbelfunctie aan te zetten. MSN is momenteel een van de bekendste chatprogramma's die dit aanbieden, maar ook heel wat variante programma's bieden deze functie momenteel aan.
Op deze manier kan je dus 'gratis' babbelen met je vriend of vriendin, net zoals je normaal zou bellen. Het is wel even wennen natuurlijk aan die luidspreker en koptelefoon.

Nu is er onlangs een programma extra in de belangstelling komen te staan: Skype. Skype is een programma die 'gratis online bellen' hanteert, maar dit ook uitbreid naar 'telefoneren via internet naar een vast toestel' Op deze manier kan je via je computer een gesprek voeren met je vriend of vriendin die bijvoorbeeld enkel een vast telefoontoestel heeft. Uiteraard is deze functie wel betalend, maar ik heb vorige week zelf de prijzen met die van onderandere belgacom vergeleken; en heb ondervonden dat de prijs ongeveer gelijkaardig is, zelfs iets goedkoper; en dit maal zonder maandelijkse aansluitingskosten. Bovendien is de kwaliteit enorm goed! In de omgekeerde richting moet normaal ook kunnen, dus dat iemand je met een vast toestel opbelt, en dat jij op je computer dit gesprek accepteert. Kan het nog gemakkelijker?

Hoe gebeurt dat betalen nu? Je kan net zoals een gsm je skypeprogramma opladen met bijvoorbeeld 15€ waarmee je dan een aantal minuten kan bellen. Van pc naar pc bellen blijft gratis!

Voor meer informatie kan je altijd de website van skype eens raadplegen... (website skype) Ik heb het programma ondertussen eens geprobeerd, en ik ben zeker positief bevonden... Hopelijk komen er in de toekomst nog meer skyper's bij, zodat ook online babbelen heel wat verder wordt uitgebreid. Bovendien blijft het programma ook gewoon chatten met tekstberichten blijven ondersteunen. Dit kan handig zijn als je al met iemand aan het bellen bent, en je krijgt een tweede oproep...Dit artikel werd geschreven door dragontune op zondag 31 oktober 2004 om 15:08 en werd sindsdien 5546 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door Marnix op dinsdag 1 februari 2005 om 00:55:56.
Marnix's avatar
Multiviteit: 52
Bij mij lukt het hier perfect die skype, een prachtig medium, volgens ik hoorde van mijn dochters wordt dit door kotstudenten veel gebruikt.
Marnix.
ps: ik heb een perfecte verbinding in Belgie, Frankrijk en Canada.
  • Pagina
  • 1 van 1