Cables rounden

Benodigdheden?
  • Schaar of scherp mes
  • Kabel voor te rounden
  • Lat
  • Tape


Ben je het ook beu om op die grote, vieze grijze kabels in je case te kijken, of wil je in je case meer airflow? Oftewel koop je rounded cables. Maar als je hier toch geen geld aan uit wil geven kan je deze gewoon ook zelf maken.

Als eerste moet je wel een beetje uitkijken naar de dikte van je aders van je draad. Hoe dunner de aders, hoe moeilijker het is om geen fouten te maken. Hier in dit voorbeeld heb ik een zeer goed voorbeeld genomen. Deze aders zijn redelijk groot en de kans op fouten is dus kleinder.


http://www.multidesk.be/images/faqs/120/cable1tn.jpg


Bij deze ga ik dus ader per ader uitsnijden. Je kan ze eventueel per 2 nemen, dit verkleint weer de kans op fouten. Je neemt dus je lat en legt deze evenwijdig met zo’n ader. Je gaat dus eigenlijk de bovenste ader van de 2de bovenste losmaken. Dit doe je gewoon ergens in het midden van de draad over een lengte van een halve tot 1 cm. Als dit gebeurd is, trek je dit gewoon door naar de zwarte connectors.http://www.multidesk.be/images/faqs/120/cable2tn.jpg


Dit doe je dus nu voor elke ader tot je dit krijgt:


http://www.multidesk.be/images/faqs/120/cable3tn.jpg


Nu moet je de draden zeer hard tegeneendrukken en tape nemen. Deze doe je gewoon rond de draad zoals je hieronder kan zien.


http://www.multidesk.be/images/faqs/120/cable4tn.jpg


Dit doe je door te beginnen langs de kanten, en zo naar het midden toewerkend. Ik heb het midden hier nu niet mee vastgetaped omdat dan de draad niet zo goed meer buigt. Maar dit hangt ook van de tape af die je hebt gekozen.

En als resultaat zal je zoiets krijgen:


http://www.multidesk.be/images/faqs/120/cable5tn.jpgMultidesk.be of Bert kunnen in geen geval verantwoordelijk gesteld worden voor eventueel opgelopen schade.Dit artikel werd geschreven door Bert op zaterdag 10 juli 2004 om 19:09 en werd sindsdien 3936 keer gelezen.

  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door een gast op dinsdag 3 mei 2005 om 19:12:42.
door je kabels zo te rounden krijg je gegevens verlies (bitt loss) daarom zijn IDE kabels ook plat!!
Bericht geplaatst door een gast op woensdag 4 mei 2005 om 18:27:09.

Dixit

Gast (op 03/05/2005 19:12:42) zei:
door je kabels zo te rounden krijg je gegevens verlies (bitt loss) daarom zijn IDE kabels ook plat!!


Misschien een idee om je woorden te onderbouwen met wat bewijs? :s
Bericht geplaatst door een gast op woensdag 1 juni 2005 om 18:54:00.
dat is zo, hebben we es gezien in electronica

je kunt beter rouned cables kopen, deze zijn hierop voorzien, en in meeste gevallen zien er er ook beter uit.
Bericht geplaatst door een gast op vrijdag 3 juni 2005 om 12:04:51.
Als 2 draden tegen elkaar liggen geven die storingen aan elkaar door (lorenzkrachten magnetisme enzo) Daarom liggen er bij IDE kabels tussen twee bitlijnen een ground draad. Er is dus een reden waarom IDE kabels maar 1m lang zijn. Een andere manier om die storing te voorkomen is de draden zo weven zodat de storingen elkaar opheffen (zoals bij UTP kabels). En daarna shield-en (zoiets als zilverpapier er rond wikkelen). Daarom kosten rounded kabels zo duur. Ik zeg niet dat uw manier niet zal werken maar ik doe het toch liever niet.
Bericht geplaatst door Kamikiller op dinsdag 16 augustus 2005 om 02:54:52.
Kamikiller's avatar
Multiviteit: 251
plus condensatorcapaciteit vergroot ;) zo gaat hoog frequentie(snelle overdracht) ook verliezen en kan werken op laag frequentie (trage overdracht)
That's me
  • Pagina
  • 1 van 1